Neem contact op

Heb je vragen, is er iets mis met de website of wil je gewoon heel graag iets kwijt? Laat dan even een berichtje achter en we laten van ons horen!

Nordlaan 28
6881 RN Velp
Netherlands

LogopedieMateriaal is een winkel, een uitgever en kenniscentrum gebouwd door gedreven logopedisten die na jarenlange ervaring in de eigen pratkijk besloten dat kinderen én logopedisten goed materiaal verdienen.

banner.png

FonoLog

FonoLog is een programma voor de fonologische therapie, ontwikkeld door Willy Dijkstra-Buitendijk en Lenie van den Engel-Hoek, logopedisten met een jarenlange ervaring in het behandelen van kinderen met fonologische problemen

FonoLog is direct inzetbaar !

Binnenkort verschijnt FonoLog Start:
Een programma dat de stappen in het gebruik van klankeigenschappen en structuureigenschappen binnen de fonologische therapie (per proces) overzichtelijk en met behulp van duidelijke en voor kinderen aanspreekbare afbeeldingen weergeeft, direct inzetbaar in de therapie. 

Kijk voor de minicursus FonoLog bij workshop
Kijk voor een filmpje op
https://youtu.be/Zvk_APe13wo

FonoLog Deel 1
Inhoud
Handleiding
Informatie ouders
Backing
Fronting
Clusterreductie van de s-

FonoLog Deel 2
Inhoud
Handleiding
Informatie ouders
Initiale consonantdeletie
Finale consonantdeletie
Gliding
Initiale clusterreductie

FonoLog Deel 3
Inhoud
Handleiding
Informatie ouders
Stopping van de fricatieven en de /w/ /j/, zuiver en in combinatie met andere vereenvoudigingsprocessen
H-satie van /w/,/j/ , de fricatieven /s/, /z/, /f/, /v/, /g/en de liquidae /l/ en /r/
Dentalisatie van de fricatieven /f/ en /v/, de explosieven /p/ en /b/, de /w/ en de /m/

€ 149,50 per deel, inclusief 9% BTW en verzendkosten!

FonoLog deel 1, deel 2 of deel 3

FonoLog deel 1, deel 2 of deel 3

Jonge kinderen leren verstaanbaar spreken in hun vroege ontwikkeling. Fonologische stoornissen bij kinderen kunnen de verstaanbaarheid sterk beïnvloeden en daarmee de ontwikkeling van kinderen belemmeren.

FonoLog helpt de verstaanbaarheid te verbeteren!

Vanuit de praktijk is er behoefte aan duidelijk en gestructureerd materiaal dat direct inzetbaar en kopieerbaar is. FonoLog is een programma dat hierin voorziet. In het programma, gebaseerd op PACT, Hodson en Paden en Metaphon, heeft de behandeling van fonologische vereenvoudigingsprocessen een plek gevonden.

FonoLog Deel 1 is een programma voor clusterreductie van de s-, backing en fronting. Elk te behandelen proces bestaat uit 3 stappen en bevat veel oefeningen die ook thuis gedaan kunnen worden.

FonoLog Deel 2 is een programma voor initiale- en finale consonantdeletie, gliding en initiale clusterreductie. Elk te behandelen proces bestaat uit 3 stappen en bevat veel oefeningen die ook thuis gedaan kunnen worden.

FonoLog Deel 3 is een programma voor stopping, h-satie en dentalisatie. Elk te behandelen proces bestaat uit 3 stappen en bevat veel oefeningen die ook thuis gedaan kunnen worden.

Het programma is een losbladig systeem met op elke pagina instructies voor de ouders. De plaatjes zijn getekend door illustrator Ellen van Boggelen-Heutink.
Er zijn veel mogelijkheden om te oefenen.

FonoLog kan ook gebruikt worden in combinatie met MPS, Minimale Paren Spellen.

Een eerste versie werd getest in de logopediepraktijken van Astrid Renes (Logopedisch Centrum Renes, Dieren-Doesburg-Velp), Vivian Bak (praktijk voor (pre)-logopedie Kilder), Mirjam van de Berg (Logopediepraktijk Elden) en Marian Tellers (Logopedie Marian Tellers, Arnhem-Elst-Nijmegen). Dankzij de waardevolle opmerkingen van de collega’s die aan de pilot meewerkten kon het programma zijn definitieve vorm krijgen. Zie de wordle hieronder.

 De eerste reacties zijn:
-
Een prachtig programma dat goed bruikbaar is.
- Een mooi systeem, ik wil er snel mee beginnen.
- Door de aanwijzingen en de informatie in de handleiding wordt goed duidelijk wat de mogelijkheden van FonoLog zijn. 
- Een ongelooflijk leuke en fantastisch map met fijne oefeningen en mooie plaatjes. Fijn dat er apps bij beschreven staan.
- Een mooie aanvulling voor mijn praktijk.
 

 

 


Klik hier om pagina's uit FonoLog te bekijken