ToP is UITVERKOCHT
Kinderen leren woorden aan de hand van gebeurtenissen, handelingen en afbeeldingen. Deze woorden vormen de basis voor zinnen. ToP helpt hierbij.
Kinderen leren taal pragmatisch te gebruiken. ToP helpt hierbij.
Vanuit de praktijk was er behoefte aan duidelijk en gestructureerd materiaal dat direct inzetbaar en kopieerbaar is. ToP is een taalprogramma dat hierin voorziet. Het helpt om de normale spraak-taalontwikkeling van kinderen van twee tot en met zes jaar te ondersteunen en te stimuleren en is uitermate geschikt voor kinderen met Nederlands als tweede taal, kinderen met een taalachterstand en kinderen met auditieve verwerkingsproblemen. Voor de ouders, leerkrachten en begeleiders worden instructies, in de vorm van ABP bladen, duidelijk uitgelegd.
ToP Dieren bestaat uit twee mappen en is een overzichtelijk taalprogramma voor peuters en kleuters met een taalontwikkelingsniveau van twee tot zes jaar om de woordenschat, de zinsbouw, de grammatica en de pragmatiek te ontwikkelen. De plaatjes, getekend door illustrator Ellen van Boggelen-Heutink, spreken kinderen aan. Er zijn veel mogelijkheden om te oefenen. Het programma is een losbladig systeem met op elke linker pagina-instructies en op elke rechter pagina afbeeldingen.
Klik hier om pagina's uit ToP Dieren te bekijken
Introductie Filmpje
Inhoud
ToP Dieren Map 1
228 A4 pagina’s met gekleurde en zwart/wit afbeeldingen
Taalinhoud
Verhalen in twee niveau’s en vertelplaten op A3 formaat
Woordenschat dieren boerderij, dierentuin, tuin, bos en park, jonge dieren, werkwoorden, zelfstandige naamwoorden, tegenstellingen en voorzetsels.
Spellen
Controlelijsten
Beloningsstickers
Muis Piep, de enige echte met de rode strik
Tovermapje
ToP Dieren Map 2
220 A4 pagina’s met gekleurde en zwart/wit afbeeldingen
Taalvorm
Morfologie: Enkelvoud en meervoud, Verkleinwoorden, Bijvoeglijke naamwoorden, Bezittelijke- en persoonlijke voornaamwoorden, Vergelijkende- en overtreffende trap, Werkwoordsvormen en Kopieerspellen.
Syntaxis: diverse basisplaten om de zinsontwikkeling te stimuleren met instructies en voorbeelden van zinnen voor fase 1 tot en met fase 7.
Foneembewustzijn: hoor je het verschil?, woordstukjes, rijmen, lange en korte woorden, letters.
Taalgebruik
Pragmatiek: Verhalen, Wat denk je? Wat zou je doen? Ik zie - ik zie, Kleur hetzelfde, Dubbelverhaal, Taaldenken en Wat een gekke dieren.
Tovermapje