Neem contact op

Heb je vragen, is er iets mis met de website of wil je gewoon heel graag iets kwijt? Laat dan even een berichtje achter en we laten van ons horen!

Nordlaan 28
6881 RN Velp
Netherlands

LogopedieMateriaal is een winkel, een uitgever en kenniscentrum gebouwd door gedreven logopedisten die na jarenlange ervaring in de eigen pratkijk besloten dat kinderen én logopedisten goed materiaal verdienen.

banner articulatie proef.png

Boek Articulatie

Deze uitgave is een geheel herziene versie van het boek Articulatie, waarvoor de auteurs in 2013 de Branco van Dantzigprijs kregen. Niet meer met een DVD maar met een USB-card. Hier staan filmpjes op die zowel als ondersteuning van de theorie als van de verschillende werkvormen gebruikt kunnen worden. Nieuw zijn filmpjes van de normale fonologische ontwikkeling, waarbij te zien is dat een kind vereenvoudigingsprocessen nog gebruikt en langzaam los laat. Daarnaast zijn verschillende oefenbladen op de USB-card aanwezig.

In dit boek zijn de nieuwste ontwikkelingen en nieuw behandelmateriaal opgenomen met twee extra hoofdstukken over de theorie en behandeling van fonologische problemen met FonoLog. Er is extra aandacht voor het schema van Levelt, toegepast op de verstaanbaarheidsproblemen en de behandeling. Ook wordt de cirkel van het klinisch redeneren geïntroduceerd.

De logopedie is sterk in ontwikkeling. Nieuwe inzichten, wetenschappelijk onderzoek en de vraag naar evidence based werken vragen up-to-date kennis van de logopedist.

Tien jaar geleden hebben we de eerste versie van de cdrom Articulatie op de markt gebracht. Theorie en praktijk van de logopedische behandeling konden we daarop combineren. Uit reacties van collega’s en door opmerkingen van de cursisten tijdens de workshop MPS bleek er behoefte aan informatie op papier. Met het boek Articulatie hebben we gehoor gegeven aan deze vraag, in combinatie met de voordelen van een DVD.
Nu, vijf jaar later komt er een geheel herziene versie uit. Niet meer met een DVD maar met een USB-card. Hier staan filmpjes op die zowel als ondersteuning van de theorie als van de verschillende werkvormen gezien kunnen worden. Nieuw zijn filmpjes van de normale fonologische spraakontwikkeling waarbij te zien is dat een kind vereenvoudigingsprocessen nog gebruikt en langzaam los laat.

Inhoud

Deel I
Informatie over therapie van problemen in de verstaanbaarheid onderzoek en beschikbare logopedische therapieën

Deel II
Ideeën voor verschillende werkvormen

USB-card
Filmpjes en verschillende oefenbladen

Het boek is voor studenten logopedie een kennismaking met dit onderdeel van de logopedische diagnostiek en behandeling.
Voor collega logopedisten is dit overzicht een ondersteuning voor de therapie van slecht verstaanbare kinderen.

                                                                           Articulatie
                                                                               € 51,50 inclusief verzendkosten en 9% BTW


Klik hier om pagina's uit het boek te bekijken